Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

08/01/2018 16:40

Κομισιόν: Μεγάλης σημασίας η διατήρηση καλών σχέσεων γειτονίας από την πλευρά της πΓΔΜ

«Καλωσορίζουμε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις» ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεύρυνσης
Τη σημασία της διατήρησης καλών σχέσεων γειτονίας από την πλευρά της πΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεύρυνσης, Maya Kocijancic.
«Καλωσορίζουμε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις» ανέφερε η Μ. Kocijancic.
Η ίδια υπενθύμισε ότι τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση προόδου για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της πΓΔΜ, και επισήμανε ότι για την Επιτροπή αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Zoran Zaev.
Ο κ. Juncker είχε υπογραμμίσει τη σημασία των σχέσεων καλής γειτονίας και είχε εκφράσει την ικανοποίησή του τόσο για την υπογραφή του συμφώνου καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας, όσο και για τις θετικές επαφές με την ελληνική πλευρά στο θέμα της ονομασίας.
Ως προς το θέμα της ονομασίας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι αναμένονται και άλλες επαφές, τις οποίες η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.