Αναλύσεις

Καμμένος: Εμπιστεύομαι τον Ν. Κοτζιά για το Σκοπιανό

Καμμένος: Εμπιστεύομαι τον Ν. Κοτζιά για το Σκοπιανό
Η λύση για το Σκοπιανό θα πρέπει να είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου
Την... τακτική «ήξεις αφήξεις» ακολούθησε για ακόμα μία φορά ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε δηλώσεις μετά το μίνι υπουργικό στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ότι παραμένει στη θέση του για το Σκοπιανό (δηλ. να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία), ενώ υπονόησε ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα εάν υπάρξει ευρεία συναίνεση.
Ο κ. Καμμένος στις δηλώσεις του εμφανίστηκε από τη μία πλευρά να διαφωνεί με τη χρήση του ελληνικού όρου Μακεδονία, ενώ από την άλλη άφησε να εννοηθεί ότι θα συμφωνήσει εάν υπάρξει ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.
Ερωτηθείς αν επέμεινε, στη σύσκεψη, στη θέση του να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός όρος 'Μακεδονία', όπως έχει διαμορφωθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μια πάγια εθνική θέση -και επιμένω σε αυτή, και ελπίζω ότι η λύση, η οποία θα δοθεί, θα είναι λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κοσμου.
Ερωτηθείς, αν τυχόν συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεπάγεται και δική του συμφωνία, ο Π. Καμμένος παρατήρηρσε λέγοντας ότι «η ΝΔ είπε ότι θα συμφωνήσει σε ό,τι πω εγώ.
Άρα χαίρομαι που μού εναποθέτει τις ευθύνες της παράταξης».
Στην αρχή της δήλωσής του ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναγνώρισε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν εκ μέρος της παρατάξεως και θα ακολουθήσει» ενώ συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι «ο Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε μετά όπως ο Σαμαράς ή απο αυτούς που άλλα συμφωνούν και μετά υπονομεύουν τον πρωθυπουργό όπως η κ. Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι.
Πάντως, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, ενώ τόνισε αρκετές φορές ότι έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά.
Υπάρχουν -θύμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας- δύο αποφάσεις-σταθμοί για το θέμα του Σκοπιανού: η μία είναι η απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και (η άλλη είναι) η απόφαση του Βουκουρεστίου.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης