Ο Centeno δεν θα υποστηρίξει ουσιαστική λύση στο ελληνικό χρέος για 2 λόγους

Ο Centeno δεν θα υποστηρίξει ουσιαστική λύση στο ελληνικό χρέος για 2 λόγους
Το 2020 ή 2022 θα επανεξεταστεί το ελληνικό χρέος και η βιωσιμότητα στην πράξη….
Ο Centeno ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να υποστηρίξει την ελληνική αναδιάρθρωση του χρέους για 2 λόγους
1)Είναι Πορτογάλος, η Πορτογαλία δεν επωφελήθηκε από καμία αναδιάρθρωση χρέους και προφανώς ένας Πορτογάλος που η χώρα του δεν κέρδισε τίποτε στο χρέος δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα ελληνικό αίτημα για γενναία αναδιάρθρωση.
Η Πορτογαλία δεν πήρε τίποτε και ο Πορτογάλος επικεφαλής του Eurogroup θα δώσει μάχη για το ελληνικό χρέος;
Αυτό είναι αδύνατο.
2)Ο Centeno ως νέος επικεφαλής του Eurogroup δεν θα ακολουθήσει την γραμμή οι αδύναμες χώρες του Νότου πρέπει να υποστηριχθούν πάσει θυσία.
Για να είναι αρεστός στην Γερμανία και στις Βρυξέλλες θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι οπαδός των γενναίων μεταρρυθμίσεων και της αναδιάρθρωσης της οικονομίας και το σημαντικότερο να μην δημιουργηθεί προηγούμενο απαιτήσεων.
Γενναία αναδιάρθρωση χρέους μιας χώρας σημαίνει ότι σχεδόν όλοι θα ζητήσουν το ίδιο πράγμα.
Ποια είναι η λύση για το ελληνικό χρέος;
Δυστυχώς δεν θα υπάρξει λύση στο ελληνικό χρέος και αυτό είναι απόλυτο.
Το Καλοκαίρι του 2018 θα αποφασιστούν δύο μέτρα
Α)Να αποπληρωθεί το ΔΝΤ το οποίο έχει χορηγήσει δάνεια στην Ελλάδα ύψους την τρέχουσα περίοδο 11,25 δισεκ.
Β)Να δοθούν τμηματικά τα κέρδη από τα ομόλογα ANFA τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες και η ΕΚΤ ύψους 18 δισεκ. ευρώ συνολικά.
Τα κέρδη από τα ANFA ανέρχονται σε 7,9 δισεκ. ευρώ και θα τμηματοποιηθούν.
Το 2018 λοιπόν η Ευρώπη θα δώσει ημίμετρα για το χρέος της Ελλάδος και το σημαντικότερο ούτε η ΕΚΤ, ούτε το ΔΝΤ θα γνωμοδοτήσουν θετικά για την βιωσιμότητα του χρέους.
Η ΕΚΤ θα συνεχίσει, όπως και το ΔΝΤ να θεωρούν το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο και αυτό θα εξακριβωθεί με τις δύο ξεχωριστές εκθέσεις βιωσιμότητας DSA.
Μόνο ο ESM – Βρυξέλλες θα αναφέρουν ότι το ελληνικό χρέος για την επόμενη 5ετία είναι βιώσιμο.
Το Καλοκαίρι του 2018 το Eurogroup εκείνης της περιόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το χρέος θα συνδέσει τα επόμενα μέτρα με την φόρμουλα ή μεταβατικό πρόγραμμα μετά την λήξη του 3ου μνημονίου.
Θα είναι ένα ειδικό πρόγραμμα 2 + 2 ετών που δεν θα έχει χαρακτηριστικά μνημονίου αλλά θα είναι ο μηχανισμός μετάβασης από το μνημόνιο….στην σχετική οικονομική ελευθερία.
Το 2020 ή 2022 θα επανεξεταστεί το ελληνικό χρέος και η βιωσιμότητα στην πράξη.

www.worldenergynews.gr