Αναλύσεις

Λιάκος: Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα πωλούνταν και χωρίς μνημόνιο

Λιάκος: Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα πωλούνταν και χωρίς μνημόνιο
«Να επισημάνω την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ενεργειών μας για τα προαπαιτούμενα έως το μέσον του επόμενου μήνα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιάκος
Ειδική μνεία στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, στη Βουλή επιχειρώντας να κατευνάσει ενδεχομένως τις ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν.
Ο κ. Λιάκος υποστήριξε ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα υλοποιούνταν ανεξαρτήτως Μνημονίου. «Η υποχρέωση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν έπειτα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη χρήση λιγνίτη και από άλλους συμμετέχοντες στην αγορά, γεγονός που μας υποχρέωνε να εναρμονιστούμε ανεξάρτητα αν ήμασταν σε πρόγραμμα ή όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων»
Ως κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας με τους θεσμούς, ο Δημήτρης Λιάκος, επισήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση έως τα μέσα Ιανουαρίου και την ταχεία ολοκλήρωση της 4ης.
«Να επισημάνω την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των ενεργειών μας για τα προαπαιτούμενα έως το μέσον του επόμενου μήνα, προκειμένου να τελειώσει και επισήμως η τρέχουσα αξιολόγηση. Με τον ίδιο έγκαιρο και θετικό τρόπο επιθυμούμε να κλείσουμε και την επόμενη, την τελευταία αξιολόγηση που θα σημάνει εκτός του τέλους προγράμματος και την απαρχή μιας νέας εποχής, όπου η ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας, συνεπάγεται και το ακέραιο βάρος της ευθύνης για την επόμενη μέρα», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.
Αναφερόμενος στον υπό ψήφιση Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018, ακολούθησε κι εκείνος την κυβερνητική ρητορική περί εξόδου από τα Μνημόνια, αλλά με πιο διπλωματικό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι οι θυσίες και της χώρας πιάνουν τόπο.
«Με τον προϋπολογισμό του 2018 ολοκληρώνεται ένας ιστορικός κύκλος επώδυνης περιόδου οικονομικής και κοινωνικής αναδίπλωσης για τη χώρα. Η συστηματική προσπάθεια των τελευταίων ετών, με στόχους την ανάταξη της οικονομίας, τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης και την βελτίωση του κοινωνικού κράτους, αποδίδει καρπούς», τόνισε ο κ. Λιάκος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης