Αναλύσεις

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα - Θα επιτύχει ανάπτυξη κοντά στο 2% για το 2017

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα - Θα επιτύχει ανάπτυξη κοντά στο 2% για το 2017
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Forum που διοργανώνει το Capital Link.
Μιλώντας μέσω webcast ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «την προηγούμενη φορά που είχα την τιμή να μιλήσω σε αυτό το Forum προσπάθησα να σας πείσω για τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας να οδηγήσει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή πορεία και σας κάλεσα να λάβετε μέρος και εσείς σε αυτήν.  
Αυτή τη φορά είμαι στη θέση να τονίσω ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και της κοινωνίας έχουν θετικά αποτελέσματα».
Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια σε ύφεση, αρχίσει να «ανυψώνεται», με τα επιτεύγματα να είναι πλέον ορατά στην πορεία της οικονομίας, η οποία εκτιμάται ότι θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% το 2017.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εκτιμήσεις της Κομισιόν, βάσει των οποίων η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα φθάσει στο 2,5% το 2018.
Η ανεργία έχει υποχωρήσει σημαντικά, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ οι ξένες επενδύσεις έχουν φθάσει στα τρία δισ. στο εννεάμηνο, εμφανίζοντας άνοδο 69% σε ετήσια βάση.
«Οι Αμερικανοί παραμένουν οι κορυφαίοι επενδυτές στη χώρα μας και ευελπιστούμε ότι θα παραμείνουν καθώς υπάρχουν εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες και μπορούν να επωφεληθούν από την ικανότητα ανάπτυξης της οικονομίας μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Συνεχίζοντας προσέθεσε ότι η απόφαση οι ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ του 2018 αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδα και ΗΠΑ.
«Το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα θα έχει εξέλθει του μνημονίου και θα ξεκινά μία νέα εποχή.
Μία εποχή εκτός λιτότητας και ύφεσης.
Μία εποχή ανάπτυξης, επενδύσεων και φυσικά ευημερίας.
Ως εκ τούτου η Γη των Ευκαιριών έχει ανοικτές τις πύλες της για ιδιαίτερα επικερδείς επενδύσεις.
Η Ελλάδα επέστρεψε.
Είναι εδώ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης