Αναλύσεις

Costello (EE): Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Costello (EE): Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Ο Declan Costello, εκπρόσωπος της ΕΕ στους Θεσμούς, τόνισε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα η Ελλάδα δεν αναμένεται να χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος
Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα και τις κυβερνήσεις έστειλε ο Declan Costello, εκπρόσωπος της ΕΕ στους Θεσμούς, τονίζοντας ότι η υλοποίηση διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση της Capital Link για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, τόνισε ότι «ενώ η Ελλάδα έχει εξαλείψει πολλές οικονομικές ανισορροπίες και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη νομοθέτηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, είναι προφανές ότι για μια βιώσιμη ανάκαμψη θα απαιτηθεί η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων επί χρόνια».
Όσον αφορά στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η SLA επιτεύχθηκε εγκαίρως για πρώτη φορά κατά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων 3 - 4 ετών.
Πάντως, τόνισε ότι «το ερώτημα τώρα είναι αν η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση μετά την λήξη του προγράμματος» ενώ πρόσθεσε ότι με τα σημερινά δεδομένα αυτό δεν φαίνεται πιθανό διότι η «τροχιά είναι σωστή».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης