Ο κυπριακός Τύπος για την επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα

Ο κυπριακός Τύπος για την επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα
Με τίτλο «Προσδοκίες στο μίνιμουμ» κυκλοφορεί ο Φιλελεύθερος.
Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα κυριαρχεί στην ειδησεογραφία ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης της Κύπρου. 
«Επίσκεψη σταθμός, αλλά και ερωτηματικά» σημειώνει η Αλήθεια. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η προσοχή της Κύπρου είναι στραμμένη στην Αθήνα και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση βασισμένη στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.
«Στην Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν - Φρούριο η Αθήνα - Φρόντισε να προκαλέσει πριν πάει», γράφει ο Πολίτης. Επίσης, αναφέρει ότι ο γερμανικός Τύπος βλέπει την επίσκεψη ως μια προσπάθεια, από πλευράς του Τούρκου προέδρου, να επαναπροσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Ελλάδας». Σημειώνεται ακόμη ότι ο Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς βοήθεια στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καθώς οι σχέσεις της Τουρκίας με αρκετές χώρες βρίσκονται πλέον στο ναδίρ. 
Με τίτλο «Προσδοκίες στο μίνιμουμ» κυκλοφορεί ο Φιλελεύθερος. Η σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα «είναι ιστορική, αλλά για τη Λευκωσία οι προσδοκίες σε σχέση με το Κυπριακό βρίσκονται στο μίνιμουμ» γράφει.

Πηγή: ΑΜΠΕ
www.worldenergynews.gr


panagiotis