Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Στις 16:45 η συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Erdogan - Η ατζέντα της συζήτησης

Στις 16:45 η συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Erdogan - Η ατζέντα της συζήτησης
Θέλουμε καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία με απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες τόνισε ο Κ.Μητσοτάκης
Στις 16:45 σήμερα 7/12 το απόγευμα θα συναντήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένουν να βρεθούν όλα τα κορυφαία διμερή θέματα, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το μεταναστευτικό.
Ο κ.Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης Erdogan και της μεταξύ τους συνάντησης συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν κορυφαία στελέχη του κόμματος.
«Η πολιτική μας απέναντι στην Τουρκία πρέπει να είναι μία πολιτική η οποία ξεκινά με τη βασική παραδοχή, ότι θέλουμε καλές σχέσεις γειτονίας με τη γείτονα χώρα, με απόλυτο σεβασμό όμως πάντα στις διεθνείς συνθήκες, στο διεθνές δίκαιο και στους άγραφους κανόνες των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αυτοί επιβάλλονται όχι μόνο από το διεθνές δίκαιο, αλλά από το πώς συμπεριφέρεται ένας γείτονας σε έναν άλλο γείτονα» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.
Πάντως στη ΝΔ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα θέματα που άνοιξε ο πρόεδρος της Τουρκίας με την χθεσινή συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ και τις επισημάνσεις του για την ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης
Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η τοποθέτηση του κ.Κουμουτσάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Erdogan προκαλούν προβληματισμό, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην αποτελέσουν αρνητικό πρόκριμα για τη σημερινή επίσκεψη του στην Ελλάδα.
«Η επιμονή στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Αιγαίο και σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, διαβρώνουν τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων.
Η συνέντευξη Ερντογάν δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το πως έχει προετοιμαστεί η επίσκεψη αυτή από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο των Εξωτερικών» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης