Αναλύσεις

Μεγάλου (Πειραιώς) στο CNBC: Στο τέλος του 2018 θα έχουμε αποπληρώσει τον ELA

Μεγάλου (Πειραιώς) στο CNBC: Στο τέλος του 2018 θα έχουμε αποπληρώσει τον ELA
Αύξηση καταθέσεων και επίτευξη των στόχων από την Τράπεζα Πειραιώς
Την πεποίθηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει αποπληρώσει τον ELA έως τα τέλη του 2018, εκφράζει με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.
«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας.
Βρίσκονται υψηλότερα απ’ ότι ήταν στα τέλη του 2016.
Έχουμε μειώσει την εξάρτησή μας από τον μηχανισμό δανεισμού τη ΕΚΤ και έχουμε στόχο να αποπληρώσουμε πλήρως τον ELA έως τα τέλη του 2018», τονίζει ο κ. Μεγάλου σε δηλώσεις του στο CNBC.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Τράπεζα Πειραιώς είναι ένα από τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα που θεωρούνται φερέγγυα αν και αντιμετωπίζει «προσωρινά» προβλήματα ρευστότητας λόγω της κρίσης που μαστίζει αρκετά χρόνια την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου το 2018 θα είναι «ένα καλό έτος για την ελληνική οικονομία».
«Αναμένω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ θα φθάσει στο 2%, αναμένω ότι η ρευστότητα θα αυξηθεί και ότι η έκτακτη παροχή ρευστότητας θα μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει θετική επίδραση και στην κερδοφορία των τραπεζών», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.
Η ελληνική οικονομία, σημειώνεται στο δημοσίευμα, έχει επιτύχει τρία διαδοχικά τρίμηνα ανάπτυξης φέτος, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα η ανάπτυξη έφθασε στο γ’ τρίμηνο 2017 στο 1,3% σε ετήσια βάση.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα μετά από χρόνια ύφεσης.
Αναμένει ότι η ανάπτυξη θα φθάσει στο 2% το 2018 και τονίζει ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, όπως είναι σχεδιασμένο, τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την ανάγκη να λάβει επιπλέον βοήθεια από τους πιστωτές της.
«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα θα δημιουργήσει περισσότερες καταθέσει για την εγχώρια αγορά», προσθέτει ο κ. Μεγάλου, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας αποκαθίσταται σταδιακά.
«Υπάρχουν ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη αλλά βρισκόμαστε στη σωστή πορεία.
Η καλύτερη πορεία που είχαμε από την εποχή που ξεκίνησε η κρίση.
Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, το μόνο που μπορεί να γίνουν είναι καλύτερα», καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης