Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Πιτσιόρλας: Η ΔΕΗ είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα

Πιτσιόρλας: Η ΔΕΗ είναι ταμπού για όλο το πολιτικό σύστημα
Ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι: «Αγγίζουμε πολύ δύσκολα θέματα όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ, η υπόθεση της οποίας είναι ενδεικτική των βαθιά ριζωμένων αντιλήψεων»
Συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται υπέρ των επενδύσεων και της ανάπτυξης ζήτησε ο υφυπουργός οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.
Πρέπει είπε ο υπουργός όλο το πολιτικό σύστημα να βάλει ως στόχο την έξοδο από το μνημόνιο και να θέσει τα θεμέλια για την επόμενη μέρα.
«Απαιτείται συναίνεση από τώρα έως το καλοκαίρι για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα, να βάλουμε τα θεμέλια για το αύριο και να βρισκόμαστε σε μία μοναδική συγκυρία για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και ριζωμένες αντιλήψεις» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Είναι η καλύτερη στιγμή να διαμορφώσουμε ένα συναινετικό πλαίσιο. Τα κόκκινα δάνεια είναι η επιτομή του προβλήματος και η λύση του απαιτεί τόλμη».
Ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι: «Αγγίζουμε πολύ δύσκολα θέματα όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ, η υπόθεση της οποίας είναι ενδεικτική των βαθιά ριζωμένων αντιλήψεων» και κατέληξε σημειώνοντας ότι: «Η συζήτηση γύρω από το τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές θα πρέπει να σταματήσει γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Πρέπει όλοι να βάλουμε στόχο να βγούμε από το μνημόνιο το καλοκαίρι του 2018 και να θέσουμε τα θεμέλια για την επόμενη μέρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης