Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα - «Δέσμευσε» το Καστελόριζο για ναυτική άσκηση

Νέες προκλήσεις από την Άγκυρα - «Δέσμευσε» το Καστελόριζο για ναυτική άσκηση
Η Άγκυρα πρέπει να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία των κρατών – μελών της ΕΕ σε χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο διεμήνυουν οι Βρυξέλλες
Συνεχίζονται οι προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο καθώς μετά τις δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Ιμίων τώρα «δεσμεύουν» το Καστελόριζο για την διεξαγωγή ναυτικής άσκησης.
Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 του τουρκικού στρατού  στις 15:40 το μεσημέρι αύριο Σάββατο 3/12/2016 δεσμεύουν την περιοχή για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή.
Επίσης σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση όσα πλοία που θέλουν να προσεγγίσουν το νησί, θα πρέπει να ενημερώνουν τις τουρκικές αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Τουρκία υποστηρίζει ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για την διεξαγωγή στην Κάσο, αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή, και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Κομισιόν
Η Άγκυρα πρέπει να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία των κρατών – μελών της ΕΕ σε χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτους μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», επεσήμανε σε ανακοίνωση της η  Εκπρόσωπος της Κομισιόν .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης