Αναλύσεις

Επιφυλάξεις Φίλη για τη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Επιφυλάξεις Φίλη για τη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
«Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται, δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Φίλης
Τις επιφυλάξεις του για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι πρόκειται για μια απόφαση που επιβάλλεται και δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του στο Κανάλι της Βουλής ο κ.Φίλης είπε πως διατηρεί επιφυλάξεις γιατί δεν πρόκειται για αμιγώς πολιτικό θέμα και θέλει να έχει ευρύτερη ενημέρωση.
«Η συμφωνία για την ΔΕΗ επιβάλλεται δεν επιλέγεται από την κυβέρνηση.
Η ΔΕΗ μικραίνει με αυτήν την συμφωνία» είπε ο κ.Φίλης, αναφέροντας ότι δύο θέματα είναι κυρίαρχα, οι επιπτώσεις στην πορεία πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στα τιμολόγια της.
Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ο κ.Φίλης είπε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας», ενώ αναφορικά με την έξοδο από το μνημόνιο, υποστήριξε πως «όταν λέμε ότι βγαίνουμε στις αγορές αυτό πρέπει να έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και όχι μόνο μέτρα».
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Φίλης εστίασε κυρίως στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι η δ’ αξιολόγηση θα είναι και η πιο δύσκολη, καθώς θα επιφέρει αλλαγές στην εκπαίδευση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης