Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Μανιάτης: Υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την κατακρήμνιση της ΔΕΗ

Μανιάτης: Υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την κατακρήμνιση της ΔΕΗ
Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ελάφρυνση της εταιρείας από δάνεια και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει
Στις ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης για την πορεία της ΔΕΗ επιμένει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή τη συμφωνία με τους θεσμούς για πώληση μέρους των λιγνιτικών μονάδων.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης έκανε λόγο για κατακρήμνιση της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας χωρίς κανένα σχεδιασμό, σημειώνοντας ότι και η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ έχει σοβαρότατες επιφυλάξεις για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ελάφρυνση της εταιρείας από δάνεια και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι είναι εθνική ανάγκη είναι να έχει φθηνότερο ρεύμα ο πολίτης, τη στιγμή που καταγράφονται αυξήσεις στο ρεύμα σε σχέση με πέρυσι.
«Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το 40% της ΔΕΗ να φύγει από την επιχείρηση για να πάει σε άλλους παρόχους. Είναι ένα εξαιρετικά κακό βήμα για την παραγωγική βάση της χώρας» εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Κουφάρι επιχείρησης» χαρακτήρισε τη ΔΕΗ λόγω των επιλογών της κυβέρνησης η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι το τίμημα για την επιχείρηση ήταν η πώληση των λιγνιτικών μονάδων και ότι οι απώλειες για το δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερες έναντι της «μικρής ΔΕΗ».
«Πάει για πώληση ενός μεγαλύτερου ποσοστού ενεργητικού και λιγνιτικών μονάδων και επιτρέπει στους επενδυτές να επιλέξουν τους καλούς καταναλωτές» είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης