Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

«Πόλεμος» Μαξίμου - ΝΔ για Καμμένο - Σαουδική Αραβία - Αναβολή στη Βουλή για τις 27/11

«Πόλεμος» Μαξίμου - ΝΔ για Καμμένο - Σαουδική Αραβία - Αναβολή στη Βουλή για τις 27/11
Την επιθυμία του να είναι παρών στη συζήτηση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Σφοδρή πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ, με αφορμή το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να αναβληθεί για τη Δευτέρα 27/11  η προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση στη Βουλή με κύριο θέμα την ερώτηση της ΝΔ για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Ο κ.Τσίπρας ζήτησε με την επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να μην πραγματοποιηθεί αύριο η συζήτηση στη Βουλή καθώς, όπως αναφέρει, θέλει να είναι παρών.
«Επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου», όπως αναφέρει.
Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός απαντά σε «μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης» που έχουν ενορχηστρώσει η αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα του Τύπου, όπως αναφέρει και αφού «η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη», διαμηνύει σχετικά ο κ. Τσίπρας.
Όμως ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι ουδέποτε πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί σε διαδικασία επίκαιρης επερώτησης, ενώ καλεί, στην κατακλείδα της επιστολής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίον και κατονομάζει ως «ηθικό αυτουργό της συκοφαντίας», να δείξει «το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα», καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει για αύριο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γαλλία.
Η συζήτηση στη Βουλή αφορά την επερώτηση 13 βουλευτών της ΝΔ με θέμα «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».
Η ΝΔ κρατά υψηλά το θέμα, καθώς υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα πρώτης τάξεως σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται λόγω των λαθών και των παραλείψεων του ο υπ. Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένος.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης