Αναλύσεις

Προειδοποίηση ΥΠΕΞ για την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων

Προειδοποίηση ΥΠΕΞ για την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων
Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις σημειώνει το ΥΠΕΞ
Η δημοσίευση απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων του κράτους είναι αξιόποινη πράξη που τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών προειδοποιήσε τα κόμματα το υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το σκάι.gr το μήνυμα του ΥΠΕΞ ήλθε ως αντίδραση στην πρακτική του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου να καταθέτει συγκεκριμένα στη Βουλή διαβαθμισμένα έγγραφα σχετικά με τις προσπάθειες πώλησης βλημάτων του ελληνικού στρατού στην Σαουδική Αραβία.
«Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004», σημειώνει το ΥΠΕΞ και συμπληρώνει  ότι ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς έως τώρα έχει τηρήσει «στάση σιωπής», όμως πλέον είναι υποχρεωμένος, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, να καλέσει τα κόμματα να συμπεριφερθούν «επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».
Οι ενέργειες του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν την ενόχληση και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος στη Διάσκεψη των Προέδρων πρότεινε το σφράγισμα των εν λόγω εγγράφων και τη διαβίβασή τους στο Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι κανένα κόμμα δεν εξέφρασε ενστάσεις.
Ο κ. Βούτσης άφησε αιχμές και κατά του κ. Λοβέρδου, λέγοντας: «Το θεωρώ τουλάχιστον ακατανόητο κι ειδικά όταν πρόκειται για επιφανή συνταγματολόγο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης