Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα
Η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου αναμένεται το απόγευμα
Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα.
Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση είχε προσδιοριστεί αρχικά για την περασμένη Πέμπτη, αλλά λόγω της φονικής κακοκαιρίας στη δυτική Αττική, είχε αποφασιστεί η αναβολή της ιδιαίτερα μετά και την απόφαση του πρωθυπουργού να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να ψηφισθεί με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Όλα τα κόμματα με εξαίρεση την Χρυσή Αυγή, η οποία επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί στη σημερινή συνεδρίαση έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη για μια σειρά οικονομικών και πολιτικών γεγονότων ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, η οποία θα δώσει το πρώτο της παρών ως αρχηγός του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.
Τσίπρας και Μητσοτάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη τα τελευταία 24ωρα, όπως είναι οι καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική και η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να στείλει σαφές μήνυμα στήριξης ότι η κυβερνητική δράση επικεντρώνεται στους πιο αδύναμους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας.
Αφενός θα επιχειρήσει να διαβεβαιώσει τους πολίτες της δυτικής Αττικής ότι η κυβέρνηση έχει ως απόλυτη προτεραιότητα της την αποκατάσταση των ζημιών στη δυτική Αττική, την χορήγηση όλων των απαραίτητων αποζημιώσεων στους πληγέντες και την εκπόνηση ενός σχεδίου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άναρχης δόμησης στην ευρύτερη περιοχή.
Αφετέρου και σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα αναφερθεί στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι αυτή θα φέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.
Επιπλέον, θα περιγράψει το που θα κατευθυνθούν τα ποσά του μερίσματος και ποιους αφορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης