Αναλύσεις

"Μπλέκει" η υπόθεση προμήθειας της Σαουδικής Αραβίας - Καταδικασμένος ο μεσάζων Β.Παπαδόπουλος

H έχει τελεσιδικήσει από τις 17/2/2014
Καταδικασμένος τελεσίδικα για λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση είναι από το 2014 ο επιχειρηματίας Βασίλειος Παπαδόπουλος τον οποίο ο υπουργός Πάνος Καμμένος παρουσίασε ως εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας στην διακρατική συμφωνία για πώληση υλικού.
Ωστόσο έγγραφο του πρόξενου της Ελλάδας στο Ριάντ, ξεκαθάριζε από τον Ιούνιο πως οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωναν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του Παπαδόπουλου.

Η υπόθεση που αφορά τον Παπαδόπουλο, κρίθηκε τελεσίδικα από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 17 Φεβρουαρίου 2014.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτήν (517/2014) απορρίφθηκε η έφεση που είχαν ασκήσει ο κύριος Βασίλειος Παπαδόπουλος και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία είχαν επιβληθεί:

- ποινή για «λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση» στον Βασίλειο Παπαδόπουλο και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, ύψους 83.967,47 ευρώ, ως υπαίτιων λαθρεμπορίου, για διαφυγόντες δασμούς και φόρους που δεν κατέβαλαν στο ελληνικό δημόσιο.

- πρόστιμα στον κύριο Βασίλειο Παπαδόπουλο και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ, ύψους 251.902,41 ευρώ (το τριπλάσιο των διαφυγόντων δασμών και φόρων που δεν κατεβλήθησαν στο ελληνικό δημόσιο).

- και επιπλέον 6.046 ευρώ στον κύριο Βασίλειο Παπαδόπουλο και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ για λοιπές επιβαρύνσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης