Αναλύσεις

Ο στρατηγικός και επενδυτικός σχεδιασμός του ΑΔΜΗΕ στο «μενού» της επίσκεψης Μανουσάκη στο Πεκίνο

Ο στρατηγικός και επενδυτικός σχεδιασμός του ΑΔΜΗΕ στο «μενού» της επίσκεψης Μανουσάκη στο Πεκίνο
Η διασύνδεση της Κρήτης, αλλά και το έργο Euroasia Interconnector θα αποτελέσουν αντικείμενο συζητήσεων με τη διοίκηση της κινεζικής State Grid
Η νέα στρατηγική ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ και οι δυνατότητες αξιοποίησης επενδυτικών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει στις επαφές που θα έχει τις επόμενες ημέρες στην Κίνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μανούσος Μανουσάκης.
Συνοδευόμενος από στελέχη και μέλη της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ ο κ. Μανουσάκης επισκέπτεται το Πεκίνο προσκεκλημένος της ανώτατης διοίκησης της State Grid, η οποία ως γνωστόν κατέχει το 24% του ΑΔΜΗΕ και όπως φαίνεται επιδιώκει ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξή  του.
Είναι σαφές ότι η State Grid θεωρεί πως ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για την θεμελίωση της παρουσία της στην Ευρώπη, αλλά και για τη συμμετοχή της σε μεγάλα έργα που σχεδιάζονται όπως είναι κατ’ αρχήν η διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική και κυρίως η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας μέσω Κρήτης (project Euroasia Interconnector).

Διαμόρφωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής

Έτσι, η επίσκεψη του κ. Μανουσάκη στο Πεκίνο που γίνεται τρεις μόλις μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του νέου ΑΜΔΗΕ με τη συμμετοχή και της State Grid στο μετοχικό του κεφάλαιο, είναι πολύ σημαντική καθώς κατά τη διάρκεια της αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις τόσο για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική όσο και για τις επόμενες κινήσεις της εταιρίας σε επίπεδο επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Πρέπει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι πρόσφατα υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας του ΑΔΜΗΕ με την China Development Bank (CDB), το οποίο αναμένεται να του εξασφαλίσει πρόσβαση σε νέες γραμμές χρηματοδότησης.
Η CDB, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στον κόσμο, έχει εκπεφρασμένη πρόθεση για χρηματοδότηση εταιρειών και έργων στην Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης