Αναλύσεις

Τσίπρας: Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί με την Ελλάδα της κρίσης - Χτίζουμε μια χώρα δημιουργίας

Τσίπρας: Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί με την Ελλάδα της κρίσης - Χτίζουμε μια χώρα δημιουργίας
Ο καθένας που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν
Η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βγαίνει από το καθεστώς περιθωριοποίησης και μετατρέπεται σε πόλο εξελίξεων αξιοποιώντας και ισχυροποιώντας την θέση της Ελλάδας στη ΝA Ευρώπη ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.
"Όταν ξεκινήσαμε αυτόν το πρωτότυπο θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, κάποιοι που ίσως να μην μπορούσαν να κατανοήσουν την αξία του διαλόγου και της σύνθεσης σε τοπικό επίπεδο, έσπευσαν να μιλήσουν για επικοινωνιακό πυροτέχνημα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή.
Τόνισε ότι "προσπάθησαν μάλιστα να αποτρέψουν και τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη να συμμετάσχουν".
Πρόσθεσε ότι "η εξαιρετική επιτυχία όλων των προηγούμενων συνεδρίων αποδεικνύει ότι αυτή η μηδενιστική προσέγγιση, δεν έχει σχέση με την αλήθεια" και πως κανείς καλόπιστος άνθρωπος, ό, τι κόμμα κι αν υποστηρίζει, δεν θα μπορούσε να πει ότι το συνέδριο αυτό είναι μια ευκαιρία για την περιοχή.
"Ο καθένας που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν".
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αποδεικνύεται ποια σχολή σκέψης, ήθους, συνέπειας, σοβαρότητας, εθνικής ευθύνης, εκπροσωπεί ο καθένας:
-Από πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τις προσπάθειες όχι της κυβέρνησης, αλλά των παραγωγικών τάξεων, και της ίδιας της χώρας, να ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης.
-Από το πώς αντιμετωπίζει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που ανακοινώθηκε χτες
-Από το πώς αντιμετωπίζει κάθε μέτρο και κάθε βήμα, που αποσκοπεί να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την στασιμότητα.
Από το πώς αντιμετωπίζει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, των φορολογικών παραδείσων και των offshore.
"Ο καθένας άλλωστε που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
"Θα έρθω ακόμα πολλές φορές εδώ μέχρι το φθινόπωρο του 2019 που θα γίνουν οι εκλογές", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης»
"Κάποιοι προσπάθησαν σήμερα να μας ενημερώσουν ότι το να παρκάρεις τα αφορολόγητα λεφτά σου σε εξωχώριους παραδείσους, αποτελεί ηθικό- μάλιστα- δικαίωμα όσων προσπαθούν να γλιτώσουν τα εισοδήματά τους από την υπερφορολόγηση, αφού έτσι, μας λένε, λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα στον καπιταλισμό".
Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στη ΝΔ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, αν και χωρίς να τον κατονομάσει, στις σημερινές δηλώσεις του 'Αδωνι Γεωργιάδη.
Τόνισε πως "αν βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο της χρεοκοπίας ως χώρα, δεν είναι γιατί δεν είχαμε δυνατότητες, ούτε γιατί, όπως μας λένε, ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας. Αλλά γιατί πάντοτε σε αυτό το τόπο συνυπήρχαν δυο Ελλάδες.
Η Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας με την Ελλάδα της διαφθοράς και της αρπαχτής".
"Και τώρα μας λένε πως εκτός από νόμιμη, η λεηλασία ήταν και ηθική", πρόσθεσε.
Αντί απάντησης, όπως είπε, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "η Ελλάδα της αρπαχτής χρεοκόπησε μαζί, με την Ελλάδα της κρίσης", για να υπογραμμίσει πως "δεν πρόκειται να σηκώσει ξανά κεφάλι. Δεν πρόκειται να επιστρέψει".

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης