Αναλύσεις

Citigroup: Στο 1-1,5% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017

Citigroup: Στο 1-1,5% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017
Η εκταμίευση μετρητών πριν από το τέλος του προγράμματος στα μέσα του 2018 θα παρείχε ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα
Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παραμείνει στο 1-1,5% το 2017 και όχι στο 1,6% που εκτιμά η Κομισιόν, αναφέρει σήμερα η Citigroup, σχολιάζοντας τις νέες εκτιμήσεις της Κομισιόν.
Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψαλιδίζει την ανάπτυξη για φέτος στο 1,6% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,1% στην εαρινή της έκθεση.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτό οφείλεται κυρίως στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Πάντως, αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους του προγράμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και του χρόνου (1,75% του ΑΕΠ το 2017), με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ανάμεσα σε Ελλάδα και θεσμούς έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Η Citigroup, αναφέρεται και στη δήλωση του Dijsselbloem, ο οποίος ανέφερε ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.
Ο επικεφαλής της Eurogroup δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πρόσφατες συνομιλίες διεξήχθησαν σε «εποικοδομητικό πνεύμα» και ότι η Ελλάδα σημείωσε πρόοδο.
Είναι σημαντικό, κατά την Citigroup, ότι ο Dijsselbloem είπε ότι οι επόμενες εκταμιεύσεις του ESM στην Ελλάδα θα καλύψουν επαρκώς τις ελληνικές ταμειακές ανάγκες στην περίοδο μετά το πρόγραμμα.
Η εκταμίευση μετρητών πριν από το τέλος του προγράμματος στα μέσα του 2018 θα παρείχε ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Citigroup, καθώς μπορεί να αποφευχθεί η ανάγκη να συμφωνηθεί μια νέα προληπτική πιστωτική γραμμή και να διευκολυνθεί η μετάβαση στην πλήρη πρόσβαση στην αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης