Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Φάμελλος για Paradise Papers: "Πάρτι σε βάρος των πολιτών"

Φάμελλος για Paradise Papers:
"Αυτοί που μας κουνούσαν το δάκτυλο και ζητούσαν ιεραποστολική προσήλωση στους δημοσιονομικούς δείκτες άνοιγαν την πίσω πόρτα της οικονομικής ανομίας" δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ
"Σε μία περίοδο κατά την οποία οι λαοί, μεταξύ τους και ο ελληνικός, πιέζονται, συμπιέζονται και εκβιάζονται να έχουν μία πολύ συντηρητική οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, αποκαλύπτεται ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας υπάρχει ένα παράλληλο πάρτι σε βάρος των πολιτών", ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας νωρίτερα το θέμα των Paradise Papers, στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο 105.5 FM.
"Όλοι αυτοί που μας κουνούσαν το δάκτυλο και επεδείκνυαν μια ιεραποστολική προσήλωση στους δημοσιονομικούς δείκτες", συνέχισε, "φαίνεται ότι παράλληλα άνοιγαν την πίσω πόρτα της τραπεζικής και χρηματιστηριακής ανομίας, την ίδια στιγμή που επιχειρηματίες και εργαζόμενοι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους".
 Σημείωσε δε, ότι προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία "προσπάθησε να κουκουλώσει και να περιορίσει την έρευνα γύρω από τα Paradise Papers, μέσω των ευρωβουλευτών της, οι οποίοι αρχικά επιχείρησαν να μπλοκάρουν  τη σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Την ίδια ώρα, η κυρία Μητσοτάκη παραδέχεται η ίδια την εμπλοκή της σε εξωχώρια εταιρεία. Δεν ξέρω αν αυτό συνδέεται με την επίμονη προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να μην αναφέρει στο πόθεν έσχες του τα στοιχεία της συζύγου του", είπε ο Αν. ΥΠΕΝ επισημαίνοντας ότι το πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη έπρεπε να είναι πλήρες, καθαρό και διαυγές και να μην κρύβεται πίσω από νομικές και λογιστικές λεπτομέρειες.
Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε αναφορά και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, ύψους 800.000 ευρώ, για το οποίο δεν είχε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ.
 "Στην Εξεταστική Επιτροπή ανακαλύψαμε ότι ο κύριος Μητσοτάκης είχε δάνειο ύψους 800.000 ευρώ το οποίο εάν δεν συζητούσαμε στην Επιτροπή δεν θα άρχιζε να το πληρώνει. Συνεπώς, δεν με εκπλήσσει ούτε το θέμα με τα Paradise Papers", υπογράμμισε ο Αν. ΥΠΕΝ.
"Υπήρχε για χρόνια ένα πέπλο προστασίας σε όλα αυτά τα golden boys της πολιτικής, στους "άριστους" της πολιτικής, που έχει αποδειχθεί ότι μόνο άριστοι δεν είναι", κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.
 "Μία από τις βασικές εντολές που έχει δώσει ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση είναι να επαναφέρουμε την τιμιότητα στην οικονομική και πολιτική ζωή, να επαναφέρουμε το στοιχείο της δικαιοσύνης στο δημόσιο βίο.
 Πρόκειται για κοινωνικό αίτημα που αποκτά πλέον ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά".  
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης