Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τεράστιες προοπτικές για τη ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Κίνα - Αναλυτικά σχεδιαγράμματα

Τεράστιες προοπτικές για τη ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Κίνα - Αναλυτικά σχεδιαγράμματα
Aναμένεται η εισαγωγή 38 εκατ. τόνων ΥΦΑ το 2017
Έντονες είναι οι δραστηριότητες της Gaslog για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, το οποίο δίνει νέες δυνατότητες στον τομέα της ναυτιλίας και μια γενικότερη ώθηση στην παγκόσμια οικονομία.
Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων της, γίνονται εκτενείς αναφορές στην νέα εποχή του LNG, καθώς η αύξηση στη ζήτησή του είναι μεγάλη και η εταιρεία έχει τους τρόπους για να επωφεληθεί από τις νέες ευκαιρίες που θα εμφανιστούν στην αγορά.
Ειδικότερα, η Ιταλία, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία, το Μεξικό και η Ταιβάν εισάγουν 700.000 τόνους φυσικού αερίου περισσότερο από το 9μηνο του 2016.
Παράλληλα, η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Ιαπωνία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και το Πακιστάν εισάγουν 3.000.000 τόνους φυσικού αερίου κατά μέσον όρο σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η εισαγωγή υγροποιημένου αερίου στην Κίνα που το τρέχον έτος σημειώνει αύξηση 44%.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανία της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε 6%, εκατομμύρια σπίτια έκαναν νέες συνδέσεις και οι πωλήσεις των φορτηγών που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το LNG αυξήθηκαν κατά 500%, ενώ αναμένεται η εισαγωγή 38 εκατ. τόνων ΥΦΑ το 2017 (+44% σε σχέση με το 2016).

Τέλος, η ζήτηση του υγροποιημένου αερίου θα αυξηθεί απότομα το 2018 και το 2019 και θα ξεπεράσει τη συρρίκνωση της προσφοράς κατά τη διάρκεια του 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης