Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Regling: Τον Αύγουστο του 2018 θα εξετάσουμε εάν υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

tags :
Regling: Τον Αύγουστο του 2018 θα εξετάσουμε εάν υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
Η Ελλάδα έχει ευνοηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, τόνισε ο επικεφαλής του ESM
Οι πιστωτές της Ελλάδος θα αποφασίσουν τον Αύγουστο του 2018 εάν υπάρχει ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, όπως τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ο Regling υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα έχει απολαύσει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών από οποιαδήποτε άλλη χώρα».
Σαφώς ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης αναφέρεται και στο PSI που έλαβε χώρα το 2012.
Προσέθεσε ακόμη ότι οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της χώρας από τον ESM βοηθούν την Ελλάδα να μην έχει «προβλήματα με το χρέος της για τα επόμενα έτη».
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη περαιτέρω αναδιάρθρωσης του χρέους της ο Regling υποστήριξε ότι το Eurogroup έχει λάβει μία πολύ συγκεκριμένη απόφαση και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
«Θα εξετάσουμε στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018 ή λίγο πριν από τη λήξη του, εάν υπάρχει κάποια τέτοια ανάγκη (σ.σ.: περαιτέρω αναδιάρθρωση) και εφόσον έχουμε στα χέρια μας τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους που θα ισχύει εκείνη τη στιγμή», υποστήριξε ο Regling.
Έσπευσε, όμως, να προσθέσει πως «εάν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε κάτι παραπάνω και εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τότε τόσο εμείς όσο και ο Eurogroup είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το όλο θέμα.
Όλα αυτά, όμως, θα εξετασθούν το καλοκαίρι του 2018».



Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης