Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Citigroup: Η δημοσιονομική υπεραπόδοση θα βοηθήσει στην έγκαιρη ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης

Citigroup: Η δημοσιονομική υπεραπόδοση θα βοηθήσει στην έγκαιρη ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης
Οι πιστωτές της Ελλάδας ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο συνομιλιών για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης την περασμένη εβδομάδα χωρίς σοβαρές διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση
Παρά τις φτωχές οικονομικές επιδόσεις, η δημοσιονομική υπεραπόδοση που καταγράφει η ελληνική κυβέρνηση είναι σημαντική για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Αυτό αναφέρει στο σημερινό της σχόλιο η Citigroup, η οποία εκτιμά ότι η τρίτη αξιολόγηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί χωρίς σημαντικά εμπόδια.
Οι πιστωτές της Ελλάδας ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο συνομιλιών για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης την περασμένη εβδομάδα χωρίς σοβαρές διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πιστωτές συμφώνησαν με την κυβέρνηση για το δημοσιονομικό στόχο του 2017 (το πρωτογενές πλεόνασμα αυξήθηκε περαιτέρω στο 2,8% του ΑΕΠ από 2,2%), ενώ διαπιστώθηκε μόνο ένα μικρό δημοσιονομικό χάσμα για το 2018 (όταν ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να είναι 3,5%).
Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, καθώς ο στόχος του 2018 θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει ακόμη και στην τέταρτη αξιολόγηση.
Οι πιστωτές αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και η κυβέρνηση εξακολουθεί να εκτιμά για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους, καταλήγει η Citigroup.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης