Αναλύσεις

ΝΔ: Το μόνο που πέτυχε ο Τσίπρας είναι υψηλότατου κόστους αναβάθμιση των F-16

tags :
ΝΔ: Το μόνο που πέτυχε ο Τσίπρας είναι υψηλότατου κόστους αναβάθμιση των F-16
Δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά στις ΗΠΑ
Το μοναδικό χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο είναι μία «υψηλότατου κόστους» συμφωνία για αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών F-16, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τραμπ είπε ότι έχει ενημερώσει το Κογκρέσο για ενδεχόμενη συμφωνία με την Ελλάδα ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να δίνει ωστόσο διαφορετικά μεγέθη στο Twitter, λέγοντας ότι η μέγιστη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό θα ανέλθει στα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η συμφωνία για τα F-16 δεν θα δημιουργήσει καν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αλλά στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις δηλώσεις Τραμπ για τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, η ΝΔ επισημαίνει ότι το ταξίδι Τσίπρα έγινε ούτως ή άλλως σε μία «άκρως ευνοϊκή γεωπολιτική συγκυρία για την χώρα μας», λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

«Ελπίζουμε, ειλικρινά, να μην έχει χαθεί για τη χώρα μας μια τόσο σημαντική ευκαιρία», προσθέτει η ΝΔ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης