Αναλύσεις

Για την Ουάσινγκτον αναχωρεί ο Τσίπρας – Συναντήσεις με Lagarde και Trump

Για την Ουάσινγκτον αναχωρεί ο Τσίπρας – Συναντήσεις με Lagarde και Trump
Το  Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός είχε πλήθος συναντήσεων στο Σικάγο με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, επενδυτές, ομογενειακές οργανώσεις και Αμερικανούς αξιωματούχους
Ολοκληρώνει αργά σήμερα το απόγευμα την επίσκεψη του στο Σικάγο και αναχωρεί το απόγευμα για την Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το επόμενο διήμερο θα έχει κρίσιμες επαφές με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την διευθύντρια του ΔΝΤ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας (στις 17:30 τοπική ώρα, 00:30 ώρα Ελλάδας).
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του, υποστήριξε ότι «μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα επέστρεψε».

Το  Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός είχε πλήθος συναντήσεων στο Σικάγο με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, επενδυτές, ομογενειακές οργανώσεις και Αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ χτες το βράδυ είχε δείπνο εργασίας με Ομοσπονδιακούς και Πολιτειακούς Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, και ομογενειακές οργανώσεις.
Σήμερα Δευτέρα, στις 08:30 το πρωί (16:30 ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.
Στις 10:00 (18:00 ώρα Ελλάδας), επισκέπτεται το 1871 Chicago's Technology and Entrepreneurship Center, όπου θα ξεναγηθεί από τον CEO, Howard Tullman.
Στις 11:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) συναντάται με τον δήμαρχο του Σικάγου, Rahm Emmanuel, με τον οποίο θα επισκεφθούν τον χώρο αστικής ανάπλασης Riverwalk, ενώ στις 12:15 (20:15) θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόις, Bruce Rauner.
Ο πρωθυπουργός και η επίσημη αντιπροσωπεία θα φτάσουν στην Ουάσιγκτον περί τις 16:40 (23:40 ώρα Ελλάδας) και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στις 17:30 (00:30) τη συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Στις 20:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) οι οργανώσεις AHI και ΑΗΕPA θα παραθέσουν δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης