Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αρχές Νοεμβρίου η ανταλλαγή 20 ελληνικών ομολόγων του PSI+ με 4 νέα - Στο 30% το haircut

Αρχές Νοεμβρίου η ανταλλαγή 20 ελληνικών ομολόγων του PSI+ με 4 νέα - Στο 30% το haircut
Οι ελληνικές αρχές θέλουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου
Σε ανταλλαγή (swap) 20 ομολόγων με τέσσερα νέα, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα μέσα στο Νοέμβριο, σύμφωνα με το Reuters....ωστόσο οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν το bankingnews που αποκάλυψε το θέμα από τις 11 Οκτωβρίου 2017
Η Ελλάδα επιδιώκει να δημιουργήσει 4 νέα ομόλογα, αντικαθιστώντας 20 παλαιότερα με ονομαστική αξία περίπου 32 δισ. ευρώ.
Η κίνηση θα εξομαλύνει τις λήξεις και θα προσθέσει βάθος σε μια επί του παρόντος ρηχή αγορά.
"Οι ελληνικές αρχές θέλουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση", δήλωσε ένας τραπεζίτης στο Reuters.
Μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές επαφές με τους υφιστάμενους κατόχους ελληνικού χρέους, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των κεφαλαίων, για να εκτιμήσει την πιθανότητα συμμετοχής τους στο σχέδιο.
Ένας διαχειριστής κεφαλαίων στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα σκέφτεται να προχωρήσει με τη συμφωνία μέχρι το Νοέμβριο.
Τα 20 ομόλογα εκδόθηκαν το 2012 στο πλαίσιο του PSI, στο οποίο οι ιδιώτες ομολογιούχοι υπέστησαν haircut 53,5% - ή μείωση αξίας - στην ονομαστική αξία των συμμετοχών τους.
Ήταν η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους στον κόσμο με ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας 206 δισ. ευρώ.
Εκτός από τα 20 αυτά ομόλογα, η Ελλάδα διαθέτει μόνο 5ετή ομόλογα στην δευτερογενή αγορά, αυτά που εξέδωσε τον περασμένο Ιούλιο.
Η συντριπτική πλειοψηφία του ανεξόφλητου χρέους της Ελλάδας ύψους 319 δισ. κατέχεται από τους επίσημους δανειστές, με μόνο 40 δισ. ευρώ να βρίσκονται στην αγορά.
Πηγή: Βankingnews.gr
Worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης