Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τσίπρας: Είναι ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα για τη χώρα - H οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης

Τσίπρας: Είναι ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα για τη χώρα - H οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης
"Ακόμη και το ΔΝΤ εκτιμά θα έχουμε 2,65% ανάπτυξη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας
Είναι ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα για τη χώρα, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις πάνω σε παλιά αλλά και καινούργια προβλήματα, οι παλιές λύσεις δημιούργησαν νέα προβλήματα" ανέφερε στην ομιλία του στο περιφεριακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός " βρισκόμαστε σε μία εποχή που χωρίς προσπάθεια συναίνεσης τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται.
Κάποιο προέτρεψαν περιφερειάρχες και φορείς να μην παραστούν.
Ο διάλογος με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι το επόμενο σημαντικό βήμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση
Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τολμηρές τομές εάν χρειαστεί".
Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "δεν μπορείτε να μην δέχεστε την απλή αναλογική και στην εκλογή της τοπικής αυτοδιοίκησης".
Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της οικονομίας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "το μοντέλο που χρησιμοποιούσαμε παλιά, με θαλασσοδάνεια θα μας οδηγούσε ούτως ή άλλως στην κρίση.
"Η επιτροπεία της χώρας τελειώνει.
Η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, και οι προβλέψεις είναι, μετά από πολλά χρόνια, αισιόδοξες, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία.
"Ακόμα και το ΔΝΤ" πρόσθεσε, που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 2015 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2,65%.
Η ανάπτυξη να μην είναι μόνο αριθμοί και στατιστικές αλλά να αφορά το σύνολο των πολιτών.
Για μας αναπτυξιακή επιλογή δεν είναι, ούτε η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ούτε η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ούτε η διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Αυτή θα είναι μια ανάπτυξη άνεργη και άδικη.
Για μας η ανάπτυξη, ή θα είναι δίκαιη, ή δεν θα υπάρξει.
Θέλουμε η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίας, και όχι μόνο κέρδη για λίγους, να διαχέεται στην κοινωνία, και όχι να καταλήγει σε λίγες τσέπες.
Θέλουμε η ανάπτυξη να συμβαδίζει με το περιβάλλον και να σέβεται τους φυσικούς πόρους και να βασίζεται στην διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είμαστε μία από τις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης πρέπει να συνενοηθούμε για ένα πράγμα ποια ανάπτυξη θέλουμε
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να σχεδιάσουμε, το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας.
Είναι εθνική προσπάθεια, που πρέπει να αγκαλιάζει όλες τις παραγωγικές, ζωντανές, καινοτόμες δυνάμεις της χώρας".

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης