Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Wood: Οι 4 λόγοι που η μεταβλητότητα στο ΧΑ θα παραμείνει - Ο Μυτιληναίος στα top picks με στόχο τα 11 ευρώ

Wood: Οι 4 λόγοι που η μεταβλητότητα στο ΧΑ θα παραμείνει - Ο Μυτιληναίος στα top picks με στόχο τα 11 ευρώ
Σταθερότητα διαβλέπει η Wood στο πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον

Η μεταβλητότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει, εκτιμά η Wood, η οποία όμως εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Στην σημερινή 120σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "Rumours vs. reality" (Φήμες έναντι πραγματικότητας) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Wood αναμένει η μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά να παραμείνει τους επόμενους μήνες, λόγω:
1) Τις ανησυχίες σχετικά με τον τραπεζικό τομέα (IFRS 9, προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων)
2) Τις πιθανές καθυστερήσεις στην τρίτη αξιολόγηση
3) Τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους
4) Το τέλος του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.
Αναφορικά με τις μη τραπεζικές μετοχές, ο Μυτιληναίος με ένδειξη «Buy» προσεγγίζει τα 11 ευρώ σαν στόχο τιμής. Η Μotor Oil με ένδειξη «Buy» έχει ως τιμή - στόχο τα 24,14 ευρώ ενώ τα ΕΛΠΕ με ένδειξη «Hold» έχει ως τιμή στόχο τα 7,55 ευρώ.
Παρά τις αβεβαιότητες αυτές, η Wood θεωρεί ότι Ελλάδα κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση, σε μια σταδιακή ομαλοποίηση των μακροοικονομικών συνθηκών και τη μείωση του κινδύνου.
Κατά την άποψή μας, το νέο λογιστικό πρότυπο IFRS 9 και τα stress test θα πρέπει να αποδειχθούν διαχειρίσιμες προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε σε κινήσεις που θα επηρεάσουν την αξία τους.
Επίσης, η Wood πιστεύει επίσης ότι η χώρα έχει πολλές πιθανότητες να αποφύγει μια νέα συμφωνία διάσωσης καθώς το ΑΕΠ ανακάμπτει (αναμένουμε αύξηση κατά 1,5% το 2017) και οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται.
Η εκτίμηση αυτή μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα πάνω σε περίπτωση που παρατηρηθούν ισχυρότερες άμεσες ξένες επενδύσεις.
Η καλύτερη επιλογή μεταξύ των τραπεζών της Wood είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ από τις μη τραπεζικές συμπεριλαμβάνεται η Μυτιληναίος.
Επίσης, η Wood εκτιμά ότι η μέση απόδοση των ελληνικών 10ετών κρατικών ομολόγων θα διαμορφωθεί στο 5,25% το 2017 και στο 4% το επόμενο έτος, γεγονός που συνεπάγεται περαιτέρω περιθώρια για συμπίεση της καμπύλης αποδόσεων.
Η ενδεχόμενη συμπερίληψη στο QE της ΕΚΤ πρέπει θα συμπιέσει περαιτέρω το εμπρόσθιο άκρο της καμπύλης.
Σταθερότητα διαβλέπει η Wood και στο πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον, εκτιμώντας ότι η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού είναι πιθανό να παραμείνει στη θέση της τουλάχιστον μέχρι το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Οι γενικές εκλογές αναμένονται τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ωστόσο, μια επιτυχημένη έξοδος από τη διάσωση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες εκλογές προς το τέλος του 2018.
Είτε έτσι είτε αλλιώς η Wood βλέπει τους πολιτικούς κινδύνους να μειώνονται, καθώς το σημερινό κόμμα της αντιπολίτευσης είναι φιλικό προς την αγορά.
Οι συστάσεις και οι τιμές στόχοι





Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης