Αναλύσεις

Νέα δεδομένα στη ζήτηση πετρελαίου - Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν το δολάριο

Νέα δεδομένα στη ζήτηση πετρελαίου - Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν το δολάριο
Το Πεκίνο αναμένεται να γίνει ο κυρίαρχος «παίκτης» στην παγκόσμια ζήτηση του πετρελαίου
Η Κίνα θα «αναγκάσει» τη Σαουδική Αραβία να εμπορεύεται πετρέλαιο σε γιουάν και όταν συμβεί αυτό η υπόλοιπη αγορά πετρελαίου θα ακολουθήσει το συγκεκριμένο παράδειγμα και θα εγκαταλείψει το δολάριο των ΗΠΑ ως το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου, δήλωσε κύριος οικονομολόγος στο CNBC.
Ο Carl Weinberg εξήγησε ότι το Πεκίνο αναμένεται να γίνει ο κυρίαρχος «παίκτης» στην παγκόσμια ζήτηση του πετρελαίου.
Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η Σαουδική Αραβία οφείλει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό, καθώς σε ένα ή δύο χρόνια από τώρα κ κινεζική ζήτηση θα υπονομεύσει αυτή των ΗΠΑ».
«Πιστεύω ότι η υπόλοιπη αγορά πετρελαίου θα προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα, καθώς δεν θα αργήσει η ώρα που η τιμολόγηση του πετρελαίου θα γίνεται σε γιουάν» συμπλήρωσε ο ο επικεφαλής οικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος της High Frequency Economics.
Τέλος, για τον αντίκτυπο που θα έχει στο δολάριο κάτι τέτοιο, ο Weinberg απάντησε ότι:« Η μετακίνηση του πετρελαίου από το δολάριο σε γιουάν, θα σημάνει συναλλαγές μεταξύ 600 και 800 δις δολαρίων. Αυτό συνεπάγεται μια μεγαλύτερη ζήτηση για πράηματα στην Κίνα, είτε πρόκειται για αγαθά και υπηρεσίες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης