Αναλύσεις

Συνάντηση Τσίπρα - Lagarde στις ΗΠΑ στις 16/10 - Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Trump

Συνάντηση Τσίπρα - Lagarde στις ΗΠΑ στις 16/10 - Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Trump
Η συνάντηση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά απο την ολοκλήρωση της Φθινοπωρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον
Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, C. Lagarde, ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της επίσκεψης του στον Λευκό Οίκο, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την C. Lagarde δρομολογείται -πιθανότατα- για το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου, παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, D. Trump στον Λευκό Οίκο και αφού ο κ. Τσίπρας μεταβεί στην Ουάσινγκτον από το Σικάγο όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη στάση (14-16 Οκτωβρίου) της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.
Το ραντεβού, που απο πολλούς θεωρείται κλεισμένο, έρχεται μόλις μία ημέρα μετά απο την ολοκλήρωση της Φθινοπωρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον, που έχει ξεκινήσει, με τις εργασίες της να κορυφώνονται το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου.
Στο περιθώριο της Συνόδου, στην οποία θα λάβει μέρος ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και άλλα μέλη του οικονομικού επιτελείου, αναμένεται να συζητηθούν, σε κατ΄ ιδίαν επαφές του κ. Τσακαλώτου με εκπροσώπους των δανειστών, τα "αγκάθια" της τρίτης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να μπει στην "τελική ευθεία" αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου, με την επιστροφή στην Αθήνα των επικεφαλής των κλιμακίων του κουαρτέτου.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης