Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

KPMG: Οι τιμές του πετρελαίου θα ανέλθουν στα 60 δολ. με συμφωνία του ΟΠΕΚ

KPMG: Οι τιμές του πετρελαίου θα ανέλθουν στα 60 δολ. με συμφωνία του ΟΠΕΚ
Σε μακροπρόθεσμη βάση όπως είπε, η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να φθάσει και τα 65 δολάρια το βαρέλι μέσα στο 2017.
Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 60 δολάρια το βαρέλι από τα τρέχοντα επίπεδα των 47 δολαρίων, αν ο ΟΠΕΚ φθάσει σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος της αγοράς ενέργειας της εταιρείας στην Τουρκία, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, μια πιθανή συμφωνία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής με την περαιτέρω συμμετοχή και μη μελών του Οργανισμού, όπως η Ρωσία, θα επιφέρει άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Επισημαίνει δε, ότι αρκούσε η αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε από την συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στο Αλγέρι στις 28 του Σεπτέμβρη, για να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές στην αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» να ξεπεράσουν το ψυχολογικό φράγμα των 50 δολαρίων το βαρέλι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα ανέλθουν στα 60 δολάρια το βαρέλι και μόνο στον απόηχο μιας επιτυχημένης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, ενώ σε μακροπρόθεσμη βάση όπως είπε, η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να φθάσει και τα 65 δολάρια το βαρέλι μέσα στο 2017.
Από την άλλη πλευρά, εάν ο ΟΠΕΚ δεν φθάσει στην επίτευξη μιας συμφωνίας, η KPMG προβλέπει ότι η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) θα φθάσει τα 52,50 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης