Αναλύσεις

Τα μηνύματα Τσακαλώτου σε αξιωματούχους και funds για αξιολόγηση και ανάπτυξη

Τα μηνύματα Τσακαλώτου σε αξιωματούχους και funds για αξιολόγηση και ανάπτυξη
Ο αντίκτυπος των "θετικών νέων" έχει ετεροχρονισμένη επίδραση στην κοινωνία μπορεί να χρειαστούν 12-15 μήνες για να επιδράσουν τα όποια μέτρα στην κοινωνία.
Σε κρίσιμες επαφές που είχε ο Ευ. Τσακαλώτος ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με αξιωματούχους της ΕΕ και funds τις τελευταίες ημέρες και ειδικά στις 26 Νοεμβρίου το Σάββατο που μας πέρασε δηλαδή βγήκαν ορισμένες ενδιαφέρουσες ειδήσεις.
Με βάση πηγή που φέρεται να γνωρίζει τι διεμηνύθη, ο Τσακαλώτος ανέφερε ότι

1) Η αξιολόγηση θα κλείσει και αυτό είναι 100% σίγουρο.
Δεν είναι σαφές εάν θα κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 ή σε άλλο έκτακτο Eurogroup αλλά η προσέγγιση του Τσακαλώτου ήταν «η αξιολόγηση έχει κλείσει απομένουν ορισμένα ζητήματα που δεν θα σταθούν εμπόδιο, η αξιολόγηση θα κλείσει θετικά».
Ωστόσο είναι προφανές ότι χρονικά δεν μπορεί να κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 και θα απαιτηθεί έκτακτο Eurogroup έως τις 23/12/2016 ή αρχές Ιανουαρίου του 2017.

2) Ως προς την ανάπτυξη υπάρχουν ενδείξεις ότι συγκρίνοντας το α΄ τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2016 να προκύψει ανάπτυξη πάνω από 1,5%.
Το 1,5% ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2016 θα αποτελέσει πολιτικό επιχείρημα μεν αλλά αυτό δεν θα φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη.
Σημειώνεται ότι το α΄ τρίμηνο του 2016 είχε υπάρξει συγκυριακή επιδείνωση.

3) Η κυβέρνηση επικοινωνεί ότι έρχεται μια περίοδος – που ονομάζουν παράθυρο ευκαιριών – και θα κρατήσει περίπου 6 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης