Αναλύσεις

Στην Αθήνα ο Επίτροπος Moscovici – Στο επίκεντρο αξιολόγηση και χρέος

Στην Αθήνα ο Επίτροπος Moscovici – Στο επίκεντρο αξιολόγηση και χρέος
Στις 18:15 η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο
Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα (28/11) ο Επίτροπος Οικονομίας Pierre Moscovici, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Συγκεκριμένα, και όπως έχει γίνει γνωστό, ο Επίτροπος θα συναντηθεί στις 15:00 με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, στις 17:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις 18:15 με τον υπουργό Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο.
Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρεθεί η διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση καθώς και το θέμα του ελληνικού χρέους.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» ο Moscovici υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα.
«Το "success story" που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται» τόνισε ο Επίτροπος, υπογραμμίζοντας πως είναι απολύτως εφικτο να κλείσει  η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες.
Στη βάση αυτής της συμφωνίας, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επισημαίνει ο Επίτροπος.
Αύριο Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο Moscovici θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15, στο Υπουργείο).
Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (ώρα 11:15).
Το πρόγραμμα του Moscovici στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης