Αναλύσεις

Ο Κουρουμπλής απαντά σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη μόλυνση στο Σαρωνικό

Ο Κουρουμπλής απαντά σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη μόλυνση στο Σαρωνικό
Το αίτημα για την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας αναμένεται να επαναλάβει η ΝΔ
Σε επίκαιρη επερώτηση 23 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα και την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό απαντά αυτή την ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ο κ.Πλακιωτάκης κάλεσε τον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή να παραιτηθεί ενώ υποστήριξε ότι αποδείχθηκε με περίτρανο τρόπο η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο για τεράστια ζημία σε επιχειρηματίες, δήμους.
«Μας λέτε ότι σε ένα μήνα με 40 μήνες όλα θα είναι διαφορετικά.
Πως το λέτε αυτό;
Τι στοιχεία έχετε;» ρώτησε απευθυνόμενος στον κ.Κουρουμπλή ο κ.Πλακιωτάκης, ο οποίος στη συνέχεια κατηγόρησε τον υπουργό ότι δεν προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του εθνικού σχεδίου κατά της ρύπανσης με αποτέλεσμα να ξεφύγει η πετρελαιοκηλίδα από το σημείο του ναυαγίου.
Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη διερωτήθηκε από ποιον θα γίνει η ανάληψη της ευθύνης για όλη αυτήν την οικολογική καταστροφή.
«Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έγινε;.
Δεν υπάρχει κανείς;
Δεν ξέρουμε πόσο πετρέλαιο είχε το πλοίο, πόση ήταν η διαρροή, δεν κινητοποιείται κανείς, φωνάζουμε ένα λαθρεμπορικό να κάνουμε την απάντληση» είπε η κα.Μπακογιάννη, η οποία κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας για αλαζονεία.
«Είναι δυνατόν να μη λέει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και ότι φεύγει;» τόνισε η κα.Μπακογιάννη, η οποία επιτέθηκε με δριμύτητα και κατά του πρωθυπουργού για την απουσία του στη διαχείριση της ρύπανσης.
«Πρωθυπουργό που να κρύβεται με τέτοια ταχύτητα δεν έχω ξαναδεί ποτέ» είπε η κα.Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι το κόστος από την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Πάντως, ο κ.Κουρουμπλής έχει τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι το υπουργείο και οι αρμόδιες αρχές κινήθηκαν όσο πιο άμεσα γινόταν για την αντιμετώπιση του ναυαγίου και τον περιορισμό της ρύπανσης, ενώ έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την θέση του.
Μάλιστα απαντώντας σήμερα στη Βουλή στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλο ο κ.Κουρουμπλής είπε χαρακτηριστικά: «άλλοι θα κρίνουν αν θα παραιτηθώ, όχι εσείς κε.Θεοχαρόπουλε, έχω τη στήριξη της κοινωνίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης