Σαντορινιός (υφ.Ναυτιλίας): Βαριά ρύπανση μέχρι τη Γλυφάδα - Δίνουμε μάχη με τον κ. Κουρουμπλή

Σαντορινιός (υφ.Ναυτιλίας): Βαριά ρύπανση μέχρι τη Γλυφάδα - Δίνουμε μάχη με τον κ. Κουρουμπλή
Σχετικά με την ποιότητα του νερού, δηλαδή πότε θα είναι κατάλληλο για κολύμβηση και ψάρεμα, ο κ.Σαντορινιός είπε ότι θα αποφασιστεί με βάση τα δεδομένα που θα συγκεντρώσουν οι επιστημονικοί φορείς
Την θέση πως η διαρροή από το πλοίο έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί εκτός» διατύπωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός αναφερόμενος στη ρύπανση στο Σαρωνικό.
Όπως είπε, σε 15-20 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η απάντληση από το πλοίο ενώ ανέφερε ότι η βαριά ρύπανση εκτείνεται μέχρι τη Γλυφάδα και «από κει και πέρα οι περιοχές είναι αρκετά καθαρές και πολύ καθαρές».
«Σε 20-30 μέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα της ρύπανσης.
Τις αμέσως επόμενες μέρες εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχουν ρύποι στη θάλασσα και θα μπορέσει να δοθεί έμφαση στα βράχια και στις παραλίες για καθαρισμό» υπογράμμισε ο κ.Σαντορινιός αναφέροντας πως από την Περιφέρεια γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα ψάρια και τα θαλασσινά που διατίθενται προς πώληση, τα οποία δεν προέρχονται από τον Σαρωνικό.
Σχετικά με την ποιότητα του νερού, δηλαδή πότε θα είναι κατάλληλο για κολύμβηση και ψάρεμα, ο κ.Σαντορινιός είπε ότι θα αποφασιστεί με βάση τα δεδομένα που θα συγκεντρώσουν οι επιστημονικοί φορείς.
Απαντώντας σε ερώτηση, εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ανέφερε ότι «μόλις ολοκληρωθεί η μάχη και φθάσει στο τέλος της μπορούν διερευνηθούν τα αίτια και να καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες». «Αυτή τη μάχη την δίνουμε πλάι πλάι με τον κ. Κουρουμπλή» είπε ο κ.Σαντορινιός.

www.worldenergynews.gr

panagiotis