Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Καθηγητής τοξικολογίας: Χρειάζονται περίπου 2 χρόνια για να καθαρίσουν οι θάλασσες - Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Καθηγητής τοξικολογίας: Χρειάζονται περίπου 2 χρόνια για να καθαρίσουν οι θάλασσες - Δείτε το σοκαριστικό βίντεο
«Τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζονται περίπου 3 μήνες μετρήσεων για να ξέρουμε τι θα γίνει»
Ο καθηγητής τοξικολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δημήτρης Κουρέτας, με πρωινές του δηλώσεις, ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται περίπου 2 χρόνια για να επανέλθει το οικοσύστημα στην προτέρα κατάσταση, αναφορικά με την ρύπανση στις ακτές της Σαλαμίνας και της Αθηναϊκής ριβιέρας από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία ζώνη 2".
«Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια ρύπανση σε κατοικημένη περιοχή. Δεν είναι συχνό να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουρέτας και συνέχισε:
«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ελαφρύ ή βαρύ πλάσμα πετρελαίου το οποίο έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Αν τις πρώτες ημέρες δεν παρθούν μέτρα, το πετρέλαιο κάθεται κάτω».
«Τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζονται περίπου 3 μήνες μετρήσεων για να ξέρουμε τι θα γίνει», πρόσθεσε και επισήμανε ότι «Για να επανέλθει το οικοσύστημα στην προτέρα κατάσταση θα πρέπει να περάσουν περίπου δύο χρόνια».

Δείτε εδώ βίντεο από την παραλία της Γλυφάδας με την πετρελαιοκηλίδα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης