Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

ΗΠΑ: Συνάντηση Ν. Παππά με τον υφυπουργό Εμπορίου Israel Hernandez

tags :
ΗΠΑ: Συνάντηση Ν. Παππά με τον υφυπουργό Εμπορίου Israel Hernandez
«Το επενδυτικό ενδιαφέρον που σημειώνεται, ειδικά στους τομείς των υποδομών, αναβαθμίζει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τόνισε ο Νίκος Παππάς
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε, στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, με τον Υφυπουργό, Israel Hernandez, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.
Στη διάρκεια της συνάντησης και οι δύο πλευρές τόνισαν το ιδιαίτερα καλό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Ο Νίκος Παππάς τόνισε τη φετινή επίδοση-ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, τις σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας, όπως αυτή στην Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον για τομείς όπως τα ναυπηγεία, το real estate, η ενέργεια, οι οπτικές ίνες κ.ά. Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο στρατηγικό project του Υπουργείου, «NGA Plan», για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που θα καλύψει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με την αξιοποίηση δημόσιας και κοινοτικής χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. ευρώ και, μέσω αυτής, τη μόχλευση ακόμη σημαντικότερων κονδυλίων του ιδιωτικού τομέα.
Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «Το επενδυτικό ενδιαφέρον που σημειώνεται, ειδικά στους τομείς των υποδομών, αναβαθμίζει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Είναι, πλέον, σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει νοικοκυρέψει την οικονομία της χώρας, φέρνει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, τις μεταρρυθμίσεις κ.λπ., γεγονότα που αναγνωρίζονται ευρύτατα εκτός των ελληνικών συνόρων».
Στη συνάντηση του Νίκου Παππά με τον Υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Israel Hernandez, συμμετείχαν ο Έλληνας πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος και ο σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης