Αναλύσεις

Φάμελλος: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαρροές από την περιοχή του ναυαγίου

Φάμελλος: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαρροές από την περιοχή του ναυαγίου
«Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι προβλέψεις του αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος για την αντιμετώπιση της περιβαντολογικής ζημιάς»
«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαρροές από την περιοχή του ναυαγίου» τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τη πετρελαιοκηλίδα, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
«Εγώ από την αρχή είχα χαρακτηρίσει την κατάσταση ιδιάζουσα. Τη Δευτέρα το πρωί πριν αναχωρήσω για το Ισραήλ, έδωσα την απαραίτητη εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να βρίσκονται στο πεδίο, ενώ δυναμικό παρών έδωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαντολογικής Ζημίας, που χειρίζεται τέτοια θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.
«Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι προβλέψεις του αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος για την αντιμετώπιση της περιβαντολογικής ζημιάς και μάλιστα έχει εφαρμοστεί ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης της θαλάσσιας ρύπανσης και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι σύμφωνος με τους κανόνες. Παράλληλα έχει γίνει επικοινωνία με το Πράσινο Ταμείο για την έγκριση κάλυψης δαπάνης της αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού» συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης