Αναλύσεις

Κουρουμπλής: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια προσπάθεια - Αδιάβαστος ο Μητσοτάκης

Κουρουμπλής: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια προσπάθεια - Αδιάβαστος ο Μητσοτάκης
«Όλες οι δυνάμεις που διαθέτουμε βρίσκονται σε επιφυλακή»
«Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάστηκε αδιάβαστος λέγοντας ότι υπήρξε καθυστέρηση.
Εγώ καλώ τον ίδιο και τους υπόλοιπους τομεάρχες των άλλων κομμάτων, να έρθουν στον Πειραιά και μια από τις ημέρες της επόμενης βδομάδας, να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την γιγαντιαία προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους, που ίσως για πρώτη φορά έχει γίνει στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την πετρελαιοκηλίδα.
«Παρατηρείται μεγάλη βελτίωση κάθε μέρα.,ενώ γίνεται τεράστια προσπάθεια.
Όλες οι δυνάμεις που διαθέτουμε βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ δυναμικό παρών δίνει το Λιμενικό Σώμα» συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι: «Στη συνέχεια όλοι θα κάνουν την αυτοκριτική τους.
Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να δώσουμε ποιότητα στη λύση του προβλήματος».
Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, υποστήριξε ότι για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σε έκταση ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο.
Είχε προηγηθεί αλαλούμ σχετικά με τις δηλώσεις του περί παραίτησης.
Αρχικά δήλωσε ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνέχεια  ωστόσο έσπευσε να τα μαζέψει, χαρακτηρίζοντάς τη δήλωση...λογοπαίγνιο.
Ωστόσο, στη συνέντευξη τύπου απέδωσε τα περί λογοπαίγνιου σε συνεργάτη του, χαρακτηρίζοντας την αναφορά αυτή άστοχη!
«Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε.
Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου.
Ο Π. Κουρουμπλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε 20-25 ημέρες, ενώ για τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» ανέφερε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%.
Ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπλοιο είπε πως «όλα ελέγχονται».
Να σημειωθεί  πως ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε χθες ότι «το ΥΕΝ έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά» και ότι «έχει ελεγχθεί κατά 90 έως 95% η πετρελαιοκηλίδα», δήλωση η οποία ωστόσο διαψεύστηκε  από τη θαλάσσια ρύπανση η οποία επεκτάθηκε με ταχύτατους ρυθμούς.
Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, επέρριψε τις ευθύνες για την οικολογική καταστροφή στην ...κοινωνία, την παγκόσμια οικονομία και το λόμπι του πετρελαίου!

Κουρουμπλής: Πετύχαμε τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας

Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας είχε δηλώσει ότι ολοκληρώθηκε η στεγανοποίηση του ναυαγίου
«Εφόσον σήμερα δεν έχουμε νέα εισροή πετρελαίου, η εξωτερική εικόνα της παραλίας μας ακόμα και αύριο θα έχει αποκατασταθεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος της Γλυφάδας
«Πετύχαμε τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου και σήμερα πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα ξεκινήσει η απάντληση πετρελαίου, καθώς με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται η πηγή της ρύπανσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή μετά τη βύθιση του  δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης, στον Σαρωνικό.
«Από την άλλη πλευρά έχουμε επιστρατεύσει όλα τα μέσα που υπάρχουν στη χώρα, προκειμένου να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτής της ρύπανσης, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής.
Νωρίτερα το πρωί, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου τόνισε ότι: «Από τα χαράματα σήμερα καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια με όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί η τεράστια ζημιά που έχει γίνει στο θαλάσσιο μέτωπο της Γλυφάδας. Εφόσον σήμερα δεν έχουμε νέα εισροή πετρελαίου, η εξωτερική εικόνα της παραλίας μας ακόμα και αύριο θα έχει αποκατασταθεί. Αμέσως μετά, σε λίγες μέρες δηλαδή, θα μετρήσουμε - όπως κάνουμε συνεχώς - την ποιότητα των υδάτων για να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης