Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κουρουμπλής: Πετύχαμε τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας

Κουρουμπλής: Πετύχαμε τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας
«Εφόσον σήμερα δεν έχουμε νέα εισροή πετρελαίου, η εξωτερική εικόνα της παραλίας μας ακόμα και αύριο θα έχει αποκατασταθεί» υπογράμμισε ο δήμαρχος της Γλυφάδας
«Πετύχαμε τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου και σήμερα πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα ξεκινήσει η απάντληση πετρελαίου, καθώς με αυτόν τον τρόπο ελέγχεται η πηγή της ρύπανσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή μετά τη βύθιση του  δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης, στον Σαρωνικό.
«Από την άλλη πλευρά έχουμε επιστρατεύσει όλα τα μέσα που υπάρχουν στη χώρα, προκειμένου να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτής της ρύπανσης, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά φιλικά προς το περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής.
Νωρίτερα το πρωί, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου τόνισε ότι: «Από τα χαράματα σήμερα καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια με όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί η τεράστια ζημιά που έχει γίνει στο θαλάσσιο μέτωπο της Γλυφάδας. Εφόσον σήμερα δεν έχουμε νέα εισροή πετρελαίου, η εξωτερική εικόνα της παραλίας μας ακόμα και αύριο θα έχει αποκατασταθεί. Αμέσως μετά, σε λίγες μέρες δηλαδή, θα μετρήσουμε - όπως κάνουμε συνεχώς - την ποιότητα των υδάτων για να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης