Αναλύσεις

Φάμελλος για την πετρελαιοκηλίδα: Το πολύ σε έναν μήνα θα έχει γίνει η απορρύπανση των ακτών

Φάμελλος για την πετρελαιοκηλίδα: Το πολύ σε έναν μήνα θα έχει γίνει η απορρύπανση των ακτών
«Έχουμε ήδη επιβάλει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην παράκτια ζώνη της Σαλαμίνας και έχουμε ήδη ζητήσει την κάλυψη της περιβαλλοντικής ζημίας»
«Για τον Σαρωνικό το βασικό αντικείμενο της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Εμάς μας αφορά το θέμα της περιβαλλοντικής ευθύνης για την παράκτια ρύπανση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στον Real Fm 97,8 με αφορμή τη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη II»
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Έχουμε ήδη επιβάλει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην παράκτια ζώνη της Σαλαμίνας και έχουμε ήδη ζητήσει την κάλυψη της περιβαλλοντικής ζημίας. Ουσιαστικά χρεώσαμε τα πρόστιμα. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είναι στη διάρκεια της σφράγισης του πλοίου και θα είναι και σήμερα».
«Αυτό που έχω ως δέσμευση και μπορούμε να το ανακοινώσουμε είναι ότι το πολύ σε ένα μήνα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως ο αποκαθαρισμός και η απορρύπανση των ακτών», σημείωσε ο ίδιος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης