Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Πηγές ΕΕ: Στο Eurogroup στις 15/9 θα συζητηθεί το θέμα της Eldorado

Πηγές ΕΕ: Στο Eurogroup στις 15/9 θα συζητηθεί το θέμα της Eldorado
Αντιμέτωπος με αρκετά προβλήματα στο Eurogroup του Ταλίν θα βρεθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ακόμη και το Eurogroup θα ασχοληθεί με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Eldorado, όπως αποκάλυψε πηγή της Ευρωζώνης.
«Το ζήτημα της Eldorado θα συζητηθεί προκειμένου να γίνει κατανοητός ο τρόπος ο οποίος θα πρέπει να αποφεύγει κάποιος να κάνει ορισμένα πράγματα», υποστήριξε.
Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει άμεση απειλή για τα εναπομείναντα 800 εκατ. της δόσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπάρξει «εκκαθάριση» των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, τότε τα 800 εκατ. θα… επιστραφούν, θα τα βάλουμε σε έναν φάκελο και δεν θα είναι διαθέσιμα»!
Αναφορικά με το ζήτημα της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης υποστήριξε ότι ο βασικός στόχος είναι να κλείσει έως το τέλος του 2017, προκειμένου, όμως, να συμβεί αυτό θα πρέπει να καλυφθούν 95 προαπαιτούμενα.
«Στόχος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τα τέλη του έτους. Δεν είναι δύσκολο, μένουν απλά 95 προαπαιτούμενα».
Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για το ζήτημα του χρέους, κάτι το οποίο θα απασχολήσει τους δανειστές το 2018 και φυσικά μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης.
Ακόμη, όμως, και το ζήτημα των διώξεων ενάντια στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, απασχόλησε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την όλη υπόθεση «γελοία», προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε αξίωση ότι υπήρξε παραποίηση των στοιχείων προκειμένου η Ελλάδα να ενταχθεί σε πρόγραμμα είναι γελοία. Τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ είναι ορθά. Εξετάσθηκαν τόσο από την Eurostat όσο και από το ΔΝΤ».


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης