Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα μέτρα το 2018 - Νέα έξοδος στις αγορές εντός 6μήνου

ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα μέτρα το 2018 - Νέα έξοδος στις αγορές εντός 6μήνου
Η Ελλάδα θα ξαναβγει στις αγορές το επόμενο 6μηνο
Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2018, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι η χώρα θα ξαναβγει στις αγορές μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Όπως ξεκαθάρισε ο Έλληνας αξιωματούχος, τα πρόσθετα μέτρα θα είναι αναγκαία σε περίπτωση απόκλισης των στόχων του προγράμματος.
Σε ερώτηση σχετικά με το ευαίσθητο θέμα των AQRs στις ελληνικές τράπεζες, η ίδια πηγή ανέφερε ότι η D. Nouy, επικεφαλής του SSM, δεν έχει κάνει τέτοιες επισημάνσεις, ενώ το θέμα θα συζητήσει η ελληνική πλευρά μόνο εφόσον το ζητήσει η Τράπεζα της Ελλάδος ή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο ίδιος παράγοντας προέβλεψε ότι θα υπάρχει υπέρβαση στο στόχο του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος (1,75%), το οποίο θα μοιραστεί, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, μετά από συμφωνία με τους δανειστές και δεν θα αφορά συνταξιούχους.
Αντ' αυτού η διάθεση θα αφορά αναπτυξιακές δράσεις.
Ανησυχία εξέφρασε ο ίδιος παράγοντας για τη στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ στην αξιολόγηση και το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.
Συμπλήρωσε, δε, ότι η Αθήνα θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει 55 προαπαιτούμενα που τη δεσμεύουν έως το τέλος του έτους, ενώ άφησε παράθυρο για αναδιάρθρωση των επιδομάτων, ειδικά εκείνα που αφορούν τα τέκνα.
Σχετικά με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, αυτό θα κατατεθεί 2 Οκτωβρίου στη Βουλή, και δεν χρειάζεται να λάβει έγκριση από τους θεσμούς, δεδομένου ότι αυτό που τους απασχολεί είναι το βασικό σχέδιο που θα κατατεθεί το Νοέμβριο και τότε θα εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για τυχόν αποκλίσεις στα μεγέθη, αλλά και για πιθανά νέα μέτρα.
Σε αυτήν την περίπτωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα κάνει τις σχετικές προτάσεις του.
Ένα ακόμη θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, με την κυβέρνηση να εξετάζει τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, προχωρώντας σε αλλαγή της φορολόγησής τους και καταβολής των εισφορών τους.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης