Αναλύσεις

Weidmann: Η ΕΚΤ προτείνει αυτόματη επέκταση των ωριμάνσεων στα ομόλογα σε περίπτωση αιτήματος διάσωσης

tags :
Weidmann: Η ΕΚΤ προτείνει αυτόματη επέκταση των ωριμάνσεων στα ομόλογα σε περίπτωση αιτήματος διάσωσης
Ο αδύναμος πληθωρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται η ΕΚΤ, τόνισε ο  Weidmann
Την αυτόματη επέκταση των ωριμάνσεων στα ομόλογα της Ευρωζώνης, στην περίπτωση που η χώρα έκδοσης υποβάλει αίτημα διάσωσης, προτείνει η ΕΚΤ, σύμφωνα με τον διοικητή της Bundesabank, Jens Weidmann.
Ο αδύναμος πληθωρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται η ΕΚΤ, τόνισε ο  Weidmann, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης της ΕΚΤ.
Το επίπεδο του πληθωρισμού και η αβεβαιότητα σχετικά, βρίσκονται πίσω από την απόφαση της ΕΚΤ να τηρήσει στάση αναμονής για τη νομισματική πολιτική, εξήγησε ο Weidmann.
Όπως τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, μακροπρόθεσμα η νομισματική πολιτική δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει κόντρα στη θέληση των πολιτών σε δημοκρατικά κράτη.
Ο Weidmann χαρακτήρισε λανθασμένη την άποψη ότι το τύπωμα χρήματος αποτελεί λύση για την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς οδηγεί τελικά σε υψηλότερο πληθωρισμό και υψηλότερη ανεργία.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας σημείωσε ότι το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα χρειαστεί σταθερότητα στο μέλλον, προκειμένου να εξομαλύνει τη νομισματική πολιτική και να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
Ο Weidmann υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να μηδενιστούν οι οικονομικοί δεμσοί ανάμεσα στις τράπεζες και στα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης