Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Macron και Τσίπρας καλούν τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Macron και Τσίπρας καλούν τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα
Στρατηγικός μας στόχος είναι η Ελλάδα να είναι σε θέση να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις το 2018, τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες
Στρατηγικός μας στόχος είναι η Ελλάδα να είναι σε θέση να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις το 2018, τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες
Κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυναν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία Ελλήνων και Γάλλων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.
Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και η Γαλλία θα στηρίξει την προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Ο Macron κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα ως έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.
«Για αυτήν σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε.
Η Ελλάδα χρειάζεται να βρεθεί στην πρωτοπορία για να κερδίσει τη μάχη της ανάπτυξης και της απασχόλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θα πρέπει να είναι η Ευρώπη παρούσα στην Ελλάδα όσον αφορά τις επενδύσεις.
Εάν δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι επενδυτές, αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε άλλους.
Η Γαλλία θα ήθελα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος εκφράζοντας ξεκάθαρα τη στήριξή της στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
«Ο Τσίπρας έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας και κάλεσε την Ευρωζώνη να δείξει αλληλεγγύη.
«Ήμασταν εδώ, είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ.
Οι Γάλλοι επενδυτές να βοηθήσουν», τόνισε ο Macron.
Στρατηγικός μας στόχος είναι η Ελλάδα να είναι σε θέση να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις το 2018, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συμβολίζει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.
Σε αυτό τον τόπο μπορούν να γίνονται μεγάλα έργα και να τελειώνουν στην ώρα τους, είπε ο κ Τσίπρας.
Σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.  
Έχουμε την απλόχερη συμπαράσταση της Γαλλίας ώστε να προσελκύσουμε άμεσες επενδύσεις, σε τομείς που πραγματικά έχουμε ανάγκη, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.   
«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που δημιουργούνται για όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Όλα τα μακροοικονομικά μεγέθη έχουν βελτιωθεί σημαντικά.
Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πετύχει σχετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
O Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών, για την οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής στους δημοσιονομικούς της στόχους έως ότου ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.
«Μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα.
Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος».
O Αλέξης Τσίπρας επικέντρωσε στον στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειωθεί στο 21,2% η ανεργία, όμως παραμένει ποσοστό μη αποδεκτό για μια χώρα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Έθεσε έτσι ως πρώτο στόχο την αντιμετώπιση του braind drain.
Αυτό θα γίνει μέσα από την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις επενδύσεις, την ολοκλήρωση αυτού του τρίτου προγράμματος ώστε «να είναι το τελευταίο και η Ελλάδα να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές χρήματος».
Επίσης «μπροστά σε αυτόν τον στόχο πήραμε δύσκολες αποφάσεις, με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, έτσι και εμείς προχωρούμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση», υπογράμμισε.
 
Πηγή :www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης