Αναλύσεις

Αναπαραγωγή στο «Anadolu» των δηλώσεων του Μακρόν για τις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αναπαραγωγή στο «Anadolu» των δηλώσεων του Μακρόν για τις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Η Τουρκία είναι σημαντική εταίρος σε διάφορες κρίσεις που αφορούν την Ευρώπη όπως η τρομοκρατική απειλή και το μεταναστευτικό»
Αναφορές στις σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ο πρόεδρος Δημοκρατίας της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι δεν επιθυμεί τη δημιουργία ρήξεων ανάμεσά τους.
Στο «anadolu energy» φιλοξενούνται οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή».  
Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι: «Η Τουρκία είναι σημαντική εταίρος σε διάφορες κρίσεις που αφορούν την Ευρώπη όπως η τρομοκρατική απειλή και το μεταναστευτικό».
Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι: «Αναμφίβολα η συμφωνία για το προσφυγικό ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ έχει θετικά αποτελέσματα.Τα αποτελέσματα αυτά είναι σημαντικά για τη μείωση τις πίεσης από προσφυγικές ροές πάνω στην Ελλάδα» είπε μιλώντας για τη συμφωνία για το προσφυγικό».
Τέλος,ανέφερε ότι το προσφυγικό είναι ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι:« Όταν κλείνετε ένα δρόμο, ανοίγουν ένα άλλο στη Μεσόγειο. Πρέπει να ξεχωρίσουμε από τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες, τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη για προστασία της Ευρώπης».


Πηγή: aaenergyterminal.com
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης