Αναλύσεις

Abe (Ιαπωνία): Η Β. Κορέα δε θα έχει λαμπρό μέλλον εφόσον συνεχίσει την τρέχουσα πoρεία της

Abe (Ιαπωνία): Η Β. Κορέα δε θα έχει λαμπρό μέλλον εφόσον συνεχίσει την τρέχουσα πoρεία της
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Πιονγιάνγκ οφείλει να αλλάξει την πολιτική της   
Σαφές μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα έστειλε σήμερα (6/9) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, τονίζοντας ότι η Πιονγιάνγκ πρέπει να καταλάβει ότι δε θα έχει «λαμπρό μέλλον» εφόσον συνεχίσει την τρέχουσα πορεία της, καλώντας την παράλληλα να αλλάξει την πολιτική της.
Παράλληλα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί στην κορεάτικη χερσόνησο τόσο με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, όσο και με τον νοτιοκορεάτη Moon Jae-in, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει μαζί τους εντός της εβδομάδας στο Βλαντιβοστόκ της Ρωσίας.
Μάλιστα, ο Abe με τον Putin αναμένεται επίσης να συζητήσουν και το ενδεχόμενο οικονομικής συνεργασίας, καθώς και την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες είναι πιθανό να υπογράψουν κοινές δραστηριότητες στους τομείες της υδαγοκαλλιέργειας, των θερμοκηπιακών έργων, του τουρισμού, της αιολικής ενέργειας και της μείωσης των αποβλήτων.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ιάπωνας πρωθυπουργός έχει ζητήσει κατά το παρελθόν από τη Ρωσία και την Κίνα να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ.



Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης