Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Moscovici: Σκανδαλώδεις για τη δημοκρατία οι αποφάσεις για τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης

Moscovici: Σκανδαλώδεις για τη δημοκρατία οι αποφάσεις για τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης
O Moscovici τόνισε πως ο τρόπος λήψης των αποφάσεων για τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης αποτελεί σκάνδαλο
Σκληρή κριτική στις αποφάσεις των θεσμών για τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης, ασκεί ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera» από το Οικονομικό Φόρουμ του ιδρύματος Αμπροσέτι, που διεξάγεται στις όχθες της λίμνης του Κόμο, ο Moscovici τόνισε πως ο τρόπος λήψης των αποφάσεων αποτελεί σκάνδαλο.
«Πρόκειται για σκάνδαλο σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι επειδή οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να λαμβάνεις αποφάσεις με αυτό τον τρόπο για το μέλλον ενός λαού, το να επιβάλλονται λεπτομερείς αποφάσεις στον τομέα των συντάξεων, της αγορά εργασίας…
Αναφέρομαι στις κύριες λεπτομέρειες από τις οποίες εξαρτάται η ζωή μιας χώρας. Οι λεπτομέρειες αυτές αποφασίσθηκαν μέσα σε έναν Οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός κοινοβουλίου.
Χωρίς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να γνωρίζουν τι πραγματικά λεγόταν, χωρίς αμετάβλητα κριτήρια ή μια ενιαία γραμμή», τόνισε ο Επίτροπος της Κομισιόν.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης