Αναλύσεις

Τσίπρας VS Μητσοτάκης σήμερα 10/10 στην βουλή για διαπλοκή

Τσίπρας VS  Μητσοτάκης σήμερα 10/10 στην βουλή για διαπλοκή
Στην βουλή σήμερα 10-9-2016 η συζήτηση για την διαπλοκή
Στις 14:30 η συζήτηση σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης,αύμφωνα με το bankingnews.gr
Μια ακόμα μετωπική σύγκρουση θα έχουν σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Αυτή την φορά η αντιπαράθεση αφορά στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, πεδίο στο οποίο «επενδύει» πολιτικά η κυβέρνηση για να πλήξει το προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η συζήτηση – είναι προγραμματισμένη για τις 14:30 - διεξάγεται σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης, την οποία πυροδοτούν οι έντονες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.
«Μην νομίζετε ότι θα αποδράσετε.
Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις, μπροστά στον ελληνικό λαό, ενώπιος ενωπίω.
Μπροστά στον ελληνικό λαό» είχε πει ο πρωθυπουργός στην προηγούμενη αντιπαράθεση του στη Βουλή με τον κ.Μητσοτάκη, όταν το θέμα ήταν η Παιδεία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει εφ όλης της ύλης σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, με αιχμή βέβαια το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη στάση του κόμματός του απέναντι στη δικαιοσύνη.
Αναμένεται ουσιαστικά να θέσει ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβαινε επί δεκαετίες και να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει τι έκανε εκείνος, το κόμμα του, και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εστιάσει την τοποθέτηση του στις «ωμές παρεμβάσεις Τσίπρα προς τη Δικαιοσύνη» και, δεύτερον, στα «αναπάντητα ερωτήματα»για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για τη συζήτηση προκλήθηκε, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προηγούμενη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στήνει κανόνες διαπλοκής με αφορμή όσα έγιναν γνωστά σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τις αποκαλύψεις για την Attica Bank.
Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να γίνει ξεχωριστή συζήτηση για θέματα διαφθοράς, ενώ κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως αποδέχεται τη διεξαγωγή της συζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης